В Агентстві ООН у справах палестинських біженців обіцяють покарати причетних до нападу на Ізраїль та просять відновити фінансування

Дата: 28 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Представники ООН закликали США, Велику Британію, Нідерланди, Австралію, Канаду, Італію, Фінляндію, Німеччину і Швейцарію переглянути паузу у фінансуванні агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA) після появи звинувачень у причетності його співробітників до атаки ХАМАСу на Ізраїль.

Про це йдеться на сайті організації.

Джерело: Assessoria

Крім того, в ООН пообіцяли покарати своїх співробітників, які можуть бути причетними до нападу ХАМАСу на Ізраїль.

“Хоча я розумію їхнє занепокоєння, я сам був нажаханий цими звинуваченнями. Я рішуче закликаю уряди, які призупинили свої внески, принаймні гарантувати безперервність операцій”, – заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

За його словами, від допомоги UNRWA залежать два мільйони цивільних у Секторі Гази, і їхні потреби ООН не зможе задовольнити, починаючи з лютого через відсутність фінансування.

Управління служб внутрішнього нагляду ООН (OIOS) розпочало розслідування. Наразі з 12 людей, причетних до злочину, девʼятьох ідентифікували й звільнили.

Норвегія та Ірландія заявили, що продовжуватимуть фінансувати агентство.

Нагадаємо, раніше США, Велика Британія, Австралія, Канада, Італія, Нідерланди та Фінляндія призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) після появи звинувачень у причетності його співробітників до атаки ХАМАСу на Ізраїль.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter