У Пакистані 18-річну дівчину вбили через те, що її фото опублікували в соцмережах

Дата: 28 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Пакистані поліція розслідує вбивство 18-річної дівчини, до якого, імовірно, закликала рада сільських старійшин – джирга. Усе через те, що фото дівчини та її подруги з’явилося в соцмережах.

Про це пише Reuters.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Як повідомив виданню заступник очільника поліції району Колай-Палас на північному заході Пакистану Масуд Хан, до вбивства, ймовірно, причетні родичі молодої жінки за чоловічою лінією.

Іншу дівчину, як теж була на світлині, поліції вдалося врятувати. Вона перебуває в безпеці з родиною.

Правоохоронець зазначив, що публічні фото є табуйованими в тому регіоні, де мешкають дівчата.

За даними інформагенції, в Пакистані, переважно в глибоко консервативних сільських районах, убивають сотні жінок “в ім’я честі” родини. Їх позбавляють життя за “злочини”, як-от втеча, позашлюбні або дошлюбні стосунки, подружня зрада чи інші порушення “жіночої скромності”.

У 2016 році від “убивства честі” загинула пакистанська блогерка й акторка Канділ Балоч: її задушив рідний брат Васім через її активність у соцмережах. Дівчина публікувала дописи попри погрози й жорстоке ставлення. Для багатьох дівчат у Пакистані Канділ Балоч стала символом боротьби за права жінок.

Торік Пакистанський апеляційний суд виправдав Васіма за вбивство сестри.

Нагадаємо, у січні 2022 року в Пакистані суд засудив до страти жінку за те, що вона нібито поширювала образливі зображення пророка Мухаммеда в месенджері. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter