У Рівному відкрили кризовий центр для жінок, які постраждали від насильства

Дата: 09 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Рівному розпочав роботу кризовий центр для жінок, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства, чи унаслідок воєнних дій.

Про це повідомили у благодійній організації “Мережа 100 відсотків життя. Рівне”.

Джерело: “Мережа 100 відсотків життя. Рівне”

“Його відкриття можливе завдяки проєкту “Допомога жінкам, які постраждали від насильства”, який реалізується за підтримки Міжнародного фонду солідарності Декатлон, яким керує Фонд короля Бодуена”, – йдеться у повідомленні.

У кризовому центрі жінки та дівчата зможуть знайти прихисток на час розв’язання питання з подальшим місцем перебування. У центрі працюватимуть соціальні працівниці. Також жінкам буде доступний психологічний та правовий супровід, оплата транспортних чи медичних послуг.

“Ми створили такий сервіс як кризова квартира, куди жінка може поселитися до десяти днів. Соціальні працівники в цей час будуть працювати над довгостроковими рішеннями: наприклад, з тим самим житлом чи ще кудись потрапити або інтегруватися, можливо, буде примирення в сім’ї. Так само можна звернутися стосовно консультування або візиту до психолога”, – розповів голова правління БО “Мережа 100 відсотків життя. Рівне” Юрій Лазаревич.

Представники благодійної організації із посиланням на дані поліції зазначили, що на Рівненщині, у порівнянні з минулими роками, фіксується приріст повідомлень про домашнє насильство в межах 25–30%.

З початку 2023 року патрульні поліціянти зареєстрували 1936 викликів за кваліфікацією домашнє насильство, склали 298 протоколів та 257 термінових  заборонних  приписів щодо кривдників.

З міркувань безпеки жінок про місце розташування кризового центру знатимуть лише поліціянти, соціальні служби, а також представники організацій, які працюють у сфері надання допомоги особам, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства.

Телефон для консультацій 063 112 44 07

Нагадаємо, на Хмельниччині функціонує сім кризових кімнат для жінок та дітей, що постраждали від домашнього насильства. Перебування там безоплатне і цілодобове.

Раніше ZMINA повідомляла, що влітку поточного року у Запоріжжі запрацював шелтер для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Тут жінки разом з дітьми можуть перебувати від 10 до 20 діб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter