В Ірані жінку засудили до страти за зраду: вона може оскаржити цей вирок

Дата: 06 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Іранський суд засудив жінку до страти шляхом забивання камінням за подружню зраду. Засуджена працювала тренеркою в жіночій тренажерній залі. Її чоловік звернувся до поліції після того, як за допомогою камер спостереження дізнався, що в неї були стосунки з іншими чоловіками. 

Про це повідомляє The Times of Israel.

Зрештою жінку засудили за “перелюб” до забивання камінням.

Згідно з іранським законодавством, вона може оскаржити смертний вирок. Хоч іранські суди й засуджують людей до смертної кари за зраду, після апеляції покарання може змінитися на інше.

Злочини, які передбачають смертну кару в Ірані, охоплюють “перелюб” та “содомію”, вбивство, зґвалтування, збройне пограбування, а також викрадення людей і торгівлю наркотиками.

Раніше ZMINA писала, що в перші сім місяців 2023 року в Ірані стратили 419 людей. Це на 30% більше, ніж за такий самий період торік. В ООН вважають, що кількість страт збільшується “із загрозливою швидкістю”. 

Більшу частину страчених за перші сім місяців цього року, а саме 239 осіб, засудили до смертної кари за злочини, пов’язані з наркотиками.

Затримання та страти в Ірані також зросли на тлі протестів після смерті 22-річної Махси Аміні, яка померла у вересні 2022 року, після того як її затримала поліція моралі в Тегерані за нібито неналежне носіння хіджаба.

Нагадаємо, що в липні минулого року в Судані за подружню зраду жінку засудили до смертної кари у вигляді побиття камінням. Це був перший подібний вирок у країні за майже 10 років.

До цього останній відомий випадок, коли в Судані жінку засудили до побиття камінням за подружню зраду, стався у 2013 році. Тоді його скасували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter