В Естонії скасували виступ російської співачки Анни Нетребко

Дата: 27 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Таллінні організатори скасували концерт пропутінської співачки Анни Нетребко. Захід мав відбутися у листопаді.

Про це йдеться на сайті Piletilevi.

Анна Нетребко

Як повідомляється, концерт Анни Нетребко та Юсифа Ейвазова, який планувався на 14 листопада, скасували. А організатори пообіцяли повернути гроші за квитки.

Дату виступу Нетребко в Таллінні вже двічі переносили.

Наразі сайт російської оперної співачки ще не прибрав оголошення про її концерт в естонській столиці.

Раніше скасували концерт Нетребко в Ліхтенштейні, який мав відбутися 26 серпня.

Нагадаємо, Нью-йоркський оперний театр “Метрополітен-опера” припинив співпрацю з Нетребко через її відмову публічно засудити президента РФ Володимира Путіна за розв‘язання війни Росії проти України. У серпні поточного року 51-річна сопраністка подала до суду, вона вимагає від театру компенсації у розмірі не менше 360 тисяч доларів.

Як відомо, Нетребко була довіреною особою Путіна ще на президентських виборах-2012 в Росії.

У грудні 2014 року співачка передала один мільйон рублів на відновлення театру “Донбас-опера” в Донецьку, що постраждав від обстрілів росіян. Тоді ж вона сфотографувалася з “головою парламенту Новоросії” Олегом Царьовим. МЗС Австрії тоді засудив вчинок співачки, згодом вона попросила вибачення за нього.

У лютому 2022 року, через два дні після початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну, Нетребко опублікувала в інстаграмі пост російською та англійською мовами, де заявила, що виступає “проти цієї війни”, і назвала себе “неполітичною людиною”. При цьому наголосила, що “примушувати артистів або будь-якого громадського діяча публічно висловлювати свої політичні погляди та засуджувати свою батьківщину неправильно”. 

30 березня Нетребко засудила війну з Україною та дистанціювалася від президента та уряду Росії. Наступного дня Новосибірський державний академічний театр опери та балету заявив, що скасовує заплановані виступи оперної співачки через її “засудження дій” Росії та “відмову від Батьківщини”.

8 квітня співачка записала відеозвернення, в якому пояснила, що не йшла і не піде проти своєї Батьківщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter