Російська співачка Нетребко подала до суду на Метрополітен-оперу, звідки її звільнили через зв’язки з Путіним

Дата: 06 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Нью-йоркський оперний театр “Метрополітен-опера” припинив співпрацю з російською співачкою Анною Нетребко через її відмову публічно засудити президента РФ Володимира Путіна за розв‘язання війни Росії проти України. 51-річна сопраністка через суд вимагає від театру компенсації у розмірі не менше 360 тисяч доларів.

Про це повідомляє DW.

Анна Нетребко

Як зазначається, оперний театр відкинув претензії російської співачки, назвавши їх абсолютно безпідставними. Раніше Нетребко за допомогою профспілки артистів Метрополітен-опери частково досягла успіху в спробах отримати від дирекції сплати неустойок.

Знаменитий оперний театр на Манхеттені незабаром після російського вторгнення до України в березні минулого року припинив співпрацю з Анною Нетребко. Дирекція Метрополітен-опери зажадала від неї публічно відмовитися від підтримки президента РФ Володимира Путіна, але російська співачка, за її словами, цього не зробила.

Після цього Нетребко скасувала заплановані виступи. Директор Метрополітен-опери Пітер Гельб назвав це “втратою для мистецтва”, але додав, що “не бачить іншого виходу”.

Нагадаємо, влада німецької федеральної землі Гессен та її столиці Вісбадена виступила проти участі Нетребко у фестивалі в травні 2023 року. Проте Гессенський державний театр Вісбадена не відмовився від своїх планів дозволити виступити співачці.

Як відомо, Нетребко була довіреною особою Володимира Путіна на президентських виборах-2012 в Росії.

У грудні 2014 року співачка передала один мільйон рублів на відновлення театру “Донбас-опера” в Донецьку, що постраждав від обстрілів росіян. Тоді ж вона сфотографувалася з “головою парламенту Новоросії” Олегом Царьовим. МЗС Австрії тоді засудив вчинок співачки, згодом вона попросила вибачення за нього.

У лютому 2022 року, через два дні після початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну, Нетребко опублікувала в інстаграмі пост російською та англійською мовами, де заявила, що виступає “проти цієї війни”, і назвала себе “неполітичною людиною”. При цьому наголосила, що “примушувати артистів або будь-якого громадського діяча публічно висловлювати свої політичні погляди та засуджувати свою батьківщину неправильно”. 

30 березня Нетребко засудила війну з Україною та дистанціювалася від президента та уряду Росії. Наступного дня Новосибірський державний академічний театр опери та балету заявив, що скасовує заплановані виступи оперної співачки через її “засудження дій” Росії та “відмову від Батьківщини”.

8 квітня співачка записала відеозвернення, в якому пояснила, що не йшла і не піде проти своєї Батьківщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter