У Фінляндії планують закрити вісім центрів прийому біженців

Дата: 29 Липня 2023
A+ A- Підписатися

28 липня Міграційна служба Фінляндії оголосила про закриття восьми центрів прийому біженців, оскільки в країну цьогоріч прибули менше українців, ніж торік, а дехто залишив систему прийому.

Про це повідомляє пресслужба Міграційна служба Фінляндії.

Джерело: fintechinsider.com.ua

Загальна потреба в приймальній потужності зменшилася, оскільки в країну прибуло менше українців, ніж минулого року, а багато покинули систему прийому. У міру зменшення потреби у пропускній здатності декілька пунктів прийому будуть закриті“, – йдеться в повідомленні.

Міграційна служба Фінляндії відповідає за координацію, планування та нагляд за системою прийому. Необхідна кількість і місткість центрів прийому залежить від кількості людей, які прибувають до Фінляндії, шукаючи міжнародного та тимчасового захисту.

За даними служби, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну до Фінляндії прибули понад 60 тисяч осіб, які просили про тимчасовий захист.

Для їх обслуговування довелося відкрити майже 100 центрів прийому біженців. До того у країні функціонували лише 20 таких центрів і ще 7 для неповнолітніх.

У 2023 році кількість біженців була значно меншою, ніж у попередньому році. Крім того, багато українців переїжджають із приймальників до муніципалітетів. Коли кількість клієнтів у системі прийому зменшується, пропускна здатність відповідно регулюється, а загальна кількість пунктів прийому зменшується.

У Міграційній службі додали, що її метою є забезпечення уникнення переїзду клієнтів з одного населеного пункту в інший у зв’язку із закриттям центрів прийому. Зокрема, біженці, які працюють або навчаються, можуть залишатися у тому самому районі, де розташовувався пункт прийому, в якому вони мешкали.

Нагадаємо, станом на початок липня нинішнього року, уряди європейських країн виділили на прихисток для українців уже понад 43 мільярди євро. Ці витрати охоплюють грошові виплати, надання житла, медичну допомогу, освітні послуги, забезпечення харчовими продуктами та засобами першої потреби.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter