Нова Зеландія першою у світі повністю заборонила використання тонких пакетів для овочів і фруктів

Дата: 03 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Нова Зеландія з 1 липня першою у світі заборонила використання в супермаркетах тонких пакетів, у які зазвичай пакують фрукти та овочі.

Про це повідомили на сайті BBC.

Джерело: pixabay.com

Цей крок є частиною ширшої урядової кампанії проти одноразового пластику, йдеться в повідомленні.

За словами заступниці міністра з навколишнього середовища Рейчел Брукінг, після заборони 2019 року щільніших поліетиленових пакетів, їх у країні використовують на мільярд штук менше. Проте Нова Зеландія все ще виробляє занадто багато пластикових відходів, вважає урядовиця.

Заборона тонких пакетів зменшить використання пакетів ще на 150 мільйонів одиниць на рік, зауважила Брукінг.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що лише за рік дії рішення встановити мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети в Україні їхнє використання зменшилося на 40–90%.

За даними дослідників, зі зменшенням використання пластикових пакетів українці більш ніж удвічі збільшили споживання біорозкладних.

Нагадаємо, що Україна перебуває серед найбрудніших країн Європи та входить до десятки з найвищими показниками смертності від хвороб, які провокує забруднене довкілля. Серед країн з найбільшим обсягом сміття на одного жителя Україна перебуває на дев’ятому щаблі. Перероблюють у країні лише 3,2% відходів, а велику їхню частку становлять тверді побутові відходи, сільськогосподарські відходи, зокрема добрива з полів та пестициди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter