Жінки-делегатки заявили про домагання під час кліматичних перемовин ООН – FT

Дата: 19 Червня 2023
A+ A- Підписатися

ООН розмірковує про оновлення кодексу поведінки та запровадження нових заходів до кліматичного саміту COP28 у Дубаї, оскільки жінки-делегатки COP27 поскаржилися на знущання, насильство й сексуальне домагання з боку колег-чоловіків на тогорічних кліматичних перемовинах ООН.

Про це повідомляє Financial Times.

COP27 у Єгипті. AP Photo / Peter Dejong

Очільниця мексиканської делегації Каміла Сепеда розповіла журналістам, що минулого року зазнала сексуальних домагань на COP27 у Єгипті, а також отримувала неприйнятні повідомлення від делегата-чоловіка.

Раніше Сепеда не повідомляла про інцидент, але згодом вирішила розповісти про це, оскільки, за її словами, жінок усе ще переслідують на перемовинах в ООН.

Нам потрібні профілактичні заходи, щоб убезпечити всіх“, – сказала вона.

Видання зазначає, що були й інші випадки сексуальних домагань упродовж тогорічного COP27.

Після цього 20 країн, зокрема Мексика, США, Велика Британія, Німеччина, написали листа до ООН. У ньому країни закликали організаторів “звернути особливу увагу на те, як ставляться до жінок – учасниць перемовин у приміщеннях (засідання Рамкової конвенції ООН про зміну клімату), усередині та поза кімнатами перемовин і гарантувати, що всі учасники почуваються частиною шанобливого та безпечного робочого середовища.

Саймон Стілл, виконавчий секретар ООН з питань клімату, підтвердив, що йому “повідомили, що під час цієї сесії була неналежна поведінка“.

Дозвольте мені зробити чітку заяву – домагання, чи то у формі сексизму, чи залякування, чи сексуальних домагань, неприйнятні в процесі РКЗК ООН”, – зазначив посадовець.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Нижня палата Конгресу США проголосувала за ухвалення закону Speak Out (“Висловлюйся”). Він анулює угоди про нерозголошення, які змушують працівників зберігати мовчання, і дасть змогу розповідати про випадки домагань чи насильства на робочому місці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter