На відновлення Харкова потрібно майже 10 мільярдів доларів – Терехов

Дата: 01 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На відновлення руйнувань у Харкові, завданих російськими військовими під час повномасштабного вторгнення, знадобиться майже 10 мільярдів доларів. 

Про це в ефірі телемарафону розповів мер міста Ігор Терехов

Ще торік міська влада звітувала, що до пів тисячі будинків, зруйнованих росіянами, не підлягають реконструкції.

Одним з найпошкодженіших районів у Харкові є Північна Салтівка, де до повномасштабного вторгнення мешкали 300 тисяч людей. Докази обстрілів цього району касетними бомбами Україна передаватиме до Гааги. 

“Щодо відновлення Харкова, ми приблизно порахували… Обстріли тривають, і зараз неможливо остаточно порахувати всі збитки, які Харків отримав від російських агресорів. Зараз сума коштів, потрібна для того, щоб відновити Харків – це 9,5 мільярдів доларів”, – каже Терехов. 

Обрахунок, яким поділився мер, за його словами, містить і суму, необхідну для відновлення і енергетичної інфраструктури, і адмінбудівель, а не тільки житлових будинків. 

Це величезна сума”, – констатує Терехов. 

Нагадаємо, що понад мільйон українців лишилися без даху над головою через війну. Деякі міста внаслідок російського вторгнення припинили своє існування. 

Орієнтовний загальний обсяг інвестицій, необхідних для відновлення завданих росіянами руйнувань, сягає більш ніж трильйона доларів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter