Підприємця підозрюють у тому, що продав нацгвардійцям неякісних харчів на 9 мільйонів гривень

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Керівнику підприємства, що постачало харчі військовим, повідомили про підозру в привласненні коштів в особливо великих розмірах. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Після початку повномасштабного російського вторгнення підприємець уклав контракт із військовою частиною Нацгвардії. 

Нацгвардійцям він мав постачати консерви – тушковану свинину та гречану й перлову каші зі свининою. Втім, як кажуть слідчі, отримали в частині продукти, які чинним вимогам ДСТУ не відповідали. 

“Консерви є небезпечними для споживання та можуть спричинити шкідливий вплив на здоров’я людини”, – діляться правоохоронці результатами лабораторних досліджень. 

За неякісні товари підприємцю заплатили понад 9 мільйонів гривень. 

Якщо суд визнає його винним, то він може отримати позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років. Також суд конфіскує його майно. 

Нагадаємо, що з кінця минулого року в Міноборони створюють антикорупційну раду. Робити це почали після гучного корупційного скандалу, зокрема, з підозрою заступнику очільника відомства В’ячеславу Шаповалову, якому закидають купівлю неякісних харчів та речей військовим на мільярд гривень. 

У Міноборони звинувачення спочатку називали “необґрунтованими та безпідставними” та навіть просили есбівців розслідували поширення журналістами “завідомо неправдивих відомостей, які шкодять інтересам оборони в особливий період”.  До початку повномасштабного вторгнення Росії понад половину українців називали корупцію однією з найголовніших проблем країни. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter