Єпископ УПЦ МП подав до суду на Lb.ua за публікацію про нібито його близькість із 17-річним хористом

Дата: 16 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Єпископ Івано-Франківський і Коломийський Микита повідомив про звернення до суду через нібито наклеп, який поширило видання LB.ua та низка інших ЗМІ, щодо його близькості з 17-річним юнаком.

Про це він повідомив 15 грудня під час пресконференції в Києво-Печерській лаврі, пише інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Джерело: LB.ua

Єпископ стверджує, що 25 листопада вранці в день обшуку на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, де він на той час був секретарем, почув “незрозумілий звук” і вибіг подивитися, що сталося, але “не встиг”, бо “почув, як хтось вибивав скло прикладом”. За його твердженням, разом із ним також вибіг і юнак.

Нас змусили тримати руки над головою, і далі почалося… Я почув, як представники СБУ фотографували на телефон. Коли я запитав, хто дав вам право мене фотографувати, мені сказали, що ніхто не фотографує”, — сказав Микита.

Чоловік повідомив, що ні йому, ні батькам хлопця, ні митрополиту Мелетію жодних юридичних документів або підозр про злочинні дії щодо неповнолітнього юнака не вручали.

У пресслужбі УПЦ МП заявили, що невідомо, звідки журналісти отримали деякі неоприлюднені пресслужбою СБУ фото з обшуків, серед яких — світлина напівоголеного юнака.

У коментарі “Детектору медіа” головред LB.ua Олег Базар повідомив, що видання не отримувало жодного офіційного повідомлення про суд чи вимоги позивача (станом на 16 грудня). Про позов редакція дізналася із пресконференції в Києво-Печерській лаврі.

Він додав, що не певний, чи саме LB.ua першим опублікував інформацію про Микиту та юнака, а оприлюднені виданням світлини юнака, отримані з джерел, мали ще кілька редакцій.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що СБУ викрила диякона однієї з церков Запорізької єпархії УПЦ МП, який публічно схвалював проведення незаконного референдуму щодо “приєднання” регіону до складу РФ. Крім того, у своїх “дописах” в соцмережах він взагалі заперечував існування українського народу, його мови та культури.

Також правоохоронці проводили контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ МП у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях. На території єпархій виявили російські паспорти, прокремлівську літературу, “документи” окупаційних адміністрацій і прапори так званих “Л/ДНР”.

А в листопаді 2022 року у Свято-Миколаївському соборі міста Чернівці працівники СБУ провели обшуки й виявили докази співпраці Чернівецько-Буковинської єпархії Московського патріархату з окупантами. Крім того, правоохоронці знайшли документи, які підтверджують наявність російського громадянства в керівництва єпархіальних структур. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter