Після обшуків у єпархії УПЦ МП в Чернівцях СБУ виявила російські методички та документи громадян РФ

Дата: 25 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У Свято-Миколаївському соборі міста Чернівці працівники СБУ провели обшуки й виявили докази співпраці Чернівецько-Буковинської єпархії московського патріархату з окупантами. Крім того, правоохоронці знайшли документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“В результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують “методички” щодо “особливостей” проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення”, – йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці виявили склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, що закликає підтримувати окупантів, а також копії посвідчень бойовиків, які брали участь у боях проти українських військ. Серед знайдених документів – посвідка “героя Росії”, підписана міністром оборони РФ за окупацію Криму у 2014 році.

Крім того, знайдене листування з представниками російської православної церкви. У ній єпархії ставлять завдання займатися дезінформацією, заперечувати агресію Російської Федерації та розповідати вірянам про нібито утиски “московської церкви”.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Нагадаємо, правоохоронці завершили контррозвідувальні безпекові заходи на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської лаври в Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та в приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині. Під час перевірки в лаврі знайшли підозрілих осіб, проросійську літературу та десятки тисяч рублів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter