Президента та ВР пікетували “голодні студенти”

Дата: 15 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Студенти та студентки київських університетів провели 14 грудня під стінами Верховної Ради та адміністрації президента акцію під назвою “Пікет голодних студентів”.

Як повідомили у мережі незалежних студентських профспілок “Пряма Дія”, протест був спрямований проти законопроекту №5130, ухваленого народними депутатами 6-го грудня.

За словами протестувальників, нові зміни в законі “Про вищу освіту” дозволяють уряду змінювати кількість стипендіатів та суму стипендійних виплат у будь-який момент, а самих студентів позбавляють можливості апелювати до закону у захисті власних прав.

Акція почалася о 15:00 біля будівлі Верховної Ради та являла собою пікет, який супроводжувався скандуванням гасел, спілкуванням з журналістами та промовами окремих студентів. Згодом учасники провели невеликий театральний перфоманс, у якому людина у масці Сергія Марченка забрала у студентки всі книжки, настільну лампу та вдягнула на неї кепку McDonald’s.

Далі мітингувальники зібралися у колону та рушили в напрямку адміністрації президента України, вигукуючи “Стипендія – право, а не привілей!” та “Бунтуй, кохай, права не віддавай!”. Ставши навпроти будівлі АП студенти звернулися до президента Порошенка, скандуючи: “Наклади вето на п’ятдесят один тридцять!”.

В кінці акції протестувальники передали свої вимоги президенту через офіційного представника.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter