Ще один журналіст, який служив у лавах ЗСУ, загинув на фронті

Дата: 07 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Журналіст Максим Мединський, родом із Болграда Одеської області, загинув захищаючи Україну у лавах Збройних Сил України.

Про це повідомляють Болградська міська рада та батько загиблого воїна у фейсбуці.

Максим Мединський. Джерело: видання “Жителі Києва”

Болградська міська рада висловлює слова глибокого співчуття родині Мединських, з приводу трагічної гибелі сина Максима Мединського, лейтенанта Збройних сил України“, – йдеться у повідомленні.

Максим Мединський закінчив факультет журналістики, після випуску працював на інформаційних сайтах, а також у Міністерстві інфраструктури України. Був одружений.

В інтерв’ю виданню “Жителі Києва” Мединський розповідав, що виріс у військовій сім’ї у Болграді. Його батько ­– військовий журналіст. Мати, вчителька за освітою, теж служила. Хлопець змалку мріяв захищати батьківщину, бути десантником, тому пішов на фронт у 2014 році.

“Повістка мені не приходила, я пішов у військкомат із власної ініціативи, і у 2014 році 2 серпня мене призвали – це була третя хвиля мобілізації. До війни я найменшого уявлення не мав, як працює артилерія, бачив міномет тільки в дитинстві в музеї, а тут через збіг обставин став мінометником. Моя батарея загалом провела чотири місяці біля донецького аеропорту, в самому центрі подій”, ­– розповідав журналіст.

У січні 2022, напередодні повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, Мединський зазначив, що готовий повернутися на війну у разі загострення ситуації. 

Нагадаємо, 4 травня у районі Ізюма Харківської області загинув журналіст Олександр Махов. Він був учасником війни на Донбасі у 2014 році та воєнним кореспондентом – висвітлював події на передовій. 

Раніше ZMINA повідомляла, що в Україні створили Фонд пам’яті журналістів, загиблих під час повномасштабного вторгнення Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter