В Україні створили Фонд пам’яті загиблих журналістів

Дата: 03 Травня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні створили Фонд пам’яті журналістів, загиблих під час повномасштабного вторгнення Росії.

Про це 3 травня, у Всесвітній день свободи преси, оголосила Національна спілка журналістів (НСЖУ).

Джерело: pexels.com

Діяльність фонду спрямована на допомогу родинам журналістів, які загинули під час широкомасштабного російського вторгнення до України, уточнили в повідомленні.

Благодійні пожертви від українських та закордонних медіа, журналістських та інших громадських організацій, фондів і установ, окремих громадян надходитимуть на окремий рахунок Національної спілки журналістів України. Кошти з цього рахунку виплачуватимуться дітям та іншим членам родин загиблих колег.

Рішення про виплату коштів, зібраних фондом, ухвалюватиме секретаріат НСЖУ за поданням комісії з призначення допомоги. Для контролю за діяльністю фонду створять спостережну раду, до складу якої входитимуть авторитетні журналісти та медіадіячі, зокрема Ольга Мусафірова, Микола Семена та Сергій Шевченко.

Перший внесок зробила НСЖУ, перерахувавши до фонду 30 тисяч гривень.

Реквізити для допомоги родинам загиблих журналістів опубліковано в історіях спецпроєкту “Медіа Меморіал”, створеному телеканалом ICTV (Starlight Media) в пам’ять про загиблих журналістів.

Фонд пам’яті журналістів / реквізити для перерахування:

Отримувач: Національна спілка журналістів України

Номер рахунку UA703052990000026002000114500

ЄДРПОУ 00027140

АТ КБ “ПРИВАТБАНК”

МФО банку 305299

Призначення платежу: Благодійна допомога для родин загиблих журналістів

За даними НСЖУ, з початку широкомасштабного російського вторгнення до України загинули 23 медійники. Спілка веде поіменний список та регулярно оприлюднює імена всіх загиблих.

Джерело: НСЖУ

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Верховна Рада 14 квітня ухвалила заяву про цінність свободи слова, гарантії діяльності журналістів і засобів масової інформації під час дії воєнного стану.

У заяві нардепів, зокрема, наголошується на тому, що агресія РФ проти України яскраво продемонструвала, наскільки важливою в сучасному суспільстві є справжня свобода слова, безперешкодний доступ громадян до інформації та відсутність цензури.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter