На тлі колосальних втрат Росія готується до масових святкувань “Кримської весни” – Офіс президента

Дата: 16 Березня 2022
A+ A- Підписатися
Окупаційна адміністрація Російської Федерації в Криму приховує колосальні втрати окупаційних солдатів і початок соціальної та економічної криз, організовуючи так звані проросійські “святкові акції”.
 
Про це повідомляє Представництво президента України в Автономній Республіці Крим. 
 
 

Відомство зазначає, що щорічно навесні окупаційна адміністрація в Криму влаштовує низку публічних пропагандистських святкових заходів із загальною назвою ”Крымская весна”, які присвячує початку тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Цьогоріч Росія, розпочавши повномасштабне військове вторгнення в Україну, збільшила кількість пропагандистських заходів. 

18 березня окупаційна влада запланувала святкування так званого восьмиріччя “русской весны” з участю до 2 тис. тисяч осіб та до 400 одиниць техніки. Заплановано маршрут від Сапун-гори до гори Гасфорта.
 
У відомстві повідомляють, що захід організовує дружня до Кремля проросійська мотобайкова організація “Ночные волки”, яка активно сприяла тимчасовій окупації Кримського півострова.
 
Представництво президента зауважує, що Росія планує пропагандистські заходи тоді, коли в багатьох містах Криму цивільні лікарні стають військовими шпиталями, коли так звані прикордонні та центральні лікарні заповнені пораненими, коли на півострові розгорнуто мобільні госпіталі та крематорії, а морги заповнені мертвими російськими солдатами.
 
Джерела представництва в Сімферополі повідомляють про відчутний стійкий трупний запах, ймовірно, тіл убитих окупаційних солдатів, що зберігаються у вагонах на вокзалі під час транзиту. 
 
У постпреда занепокоєні, що окупаційна влада продовжує проводити приховану і насильницьку мобілізацію населення, строковиків примушують підписувати контракти для служби в армії агресора.
 
“Мобілізують як громадян РФ, які незаконно заїхали на територію Криму з 2014 року, так і громадян України, які проживали в Криму до 2014 року. Крім того, примусово мобілізують кримських татар”, – йдеться в повідомленні. 
 
Представництво президента України звинувачує окупаційну адміністрацію Росії в Криму на чолі із Сергієм Аксьоновим та Михайлом Розвожаєвим у тому, що ті ретельно приховують реальну ситуацію, щоб не сіяти паніки та продовжувати власну ворожу пропагандистську політику. 
 
Крім цього, від мешканців кримських міст навмисне приховують наслідки санкцій і початок економічної та соціальної криз. Однак вони так чи інакше даватимуться взнаки, доки півострів окупований, вважають у постпреда.
 
“Уже зараз полиці магазинів стають порожніми, а продаж продуктів першого вжитку лімітується. Ціни на товари зростають майже щодня. Замість вирішення поточних проблем життєзабезпечення цивільного населення півострова Росія черговий раз обрала політику пропаганди, організовуючи проросійські акції. Зараз в Україні триває повномасштабна російська агресія, й розпочалася ця війна ще в лютому 2014 року – з окупації Криму”, йдеться в повідомленні.
 
Представництво президента також оприлюднило контакти організаторів проросійських заходів у Криму “Ночных волков”:
 
+7 985 226 14 23
+7 989 777 14 23
+7 988 488 14 23
+7 915 038 14 23
Представники президента звертаються до кримчан із проханням оперативно повідомляти інформацію про ситуацію в Криму на поштову адресу: press.mpuinarcrimea@gmail.com. 

Я в Криму чи на окупованих частинах Донецької та Луганської областей, і мене призивають на війну: що робити?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter