Окупанти зруйнували міст між Запоріжжям та Енергодаром: рух гуманітарних вантажів зупинили

Дата: 14 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові підірвали міст між Енергодаром та Запоріжжям. 

Про це повідомили в державному підприємстві “Енергоатом”. 

Фото: ДП “Енергоатом”

Міст розташовувався в районі міста Кам’янське. Внаслідок підриву зупинилась евакуація людей та доставляння гуманітарних вантажів. 

“Об’їзд можливий тільки поганими дорогами через гарячі точки, де розміщені бойові позиції ворога. Рашисти не пропускають через Токмак та інші населені пункти на шляху”, – зазначили в “Енергоатомі”. 

Фото: ДП “Енергоатом”

Напередодні, 11 березня, до Енергодара змогли гуманітарним вантажем привезли деякі харчі, дитячі речі та ліки. Частину вантажу росіяни вкрали. За словами міського голови Дмитра Орлова, видавати на руки продукти всім охочим у місті влада не може, адже їх просто не вистачає. 

За словами однієї з працівниць Запорізької АЕС, нині ранок в Енергодарі починається з пошуку їжі:

“Коли в тебе практично немає готівкових коштів – це той ще квест. Дякувати сусіднім селам, можна купити картоплю, моркву, цибулю, буряк, яблука і навіть огірки та редиску. Племзавод “Стєпнов” поставляє молоко, кефір, ряжанку, сметану та навіть йогурт. М’ясо та сало на базарі є, але дороге. “Сільпо” та АТБ скоро закриють (за даними “Енергоатому”, АТБ вже припинив роботу. – Ред.). Аптеки майже пусті. В “Єві” скуповують залишки шампунів та пральних порошків. Хліб печуть, і він дуже смачний, але чергу треба вистояти три години. Олія, масло, борошно, дріжджі, сіль, цукор, яйця – це розкіш”.

Черга до банкомата в Енергодарі. Фото: ДП “Енергоатом”

“Пройшлася по місту. Здобула молока, сметани, кефіру, буряка, моркви та яблук, дві банки тунця і навіть коробку цукерок, яким раділа більше за все. Жити можна. Не хочу думати про негативні сценарії. Просто живу сьогоднішнім днем і вірю в нашу перемогу. Відмовляюсь опускати голову”, – розповідає містянка. 

Напередодні в “Енергоатомі” повідомляли, що російські окупанти почали залякувати енергодарців: деяких б’ють, а інших викрадають прямо посеред вулиці з власних автівок. 

Останнім часом повідомлення про викрадення на територіях, які тимчасово зайняли російські військові, почастішали. Так, на окупованій Херсонщині зник журналіст і громадський діяч Сергій Цигіпа та ще один місцевий журналіст Олег Батурін

11 березня окупанти викрали міського голову Мелітополя Івана Федорова, а наступного дня під час мітингу там же викрали координаторку щоденних акцій протесту та громадську діячку Ольгу Гайсумову. Цей список не є повним. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter