Уламки збитого над Харковом російського літака знайшли на території авіазаводу

Дата: 07 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Уламки одного з літаків російських окупантів уранці 7 березня впали на території державного авіаційного підприємства в Харкові.

Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов.

Учора, 6 березня, російські окупанти вчергове масовано бомбардували мікрорайони Харкова, під ракетні обстріли потрапили житлові будинки на проспектах Свободи та Перемоги, вулиць Армійська та Космонавтів. Українські військові збили два російські літаки й полонили одного з пілотів – заступника командира авіаційного полку (47-й полк), що дислокувався у Воронежі. Він особисто здійснював три вильоти між Ізюмом та Балаклією.

Другого пілота досі шукають. 

Уламки літака, які знайшли на території Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, пошкодили будівлю, однак ніхто з людей внаслідок падіння не постраждав. 

Нині слідчі відділу спеціальної поліції проводять огляд місця події, а матеріали мають невдовзі скерувати до СБУ. 

За словами полонено російського пілота, віддавав накази бомбити Харків та надавав координати російський командувач генерал Олег Макавецький. Очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венідіктова зазначала, що він народився в Чугуєві на Харківщині.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський напередодні підписав указ про присвоєння Харкову звання “Місто-герой України”.

На Харківщині внаслідок артилерійських обстрілів з боку російських окупантів загинули майже 200 людей, з яких 122 цивільні, зокрема п’ятеро дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter