На Харківщині росіяни вбили майже 200 людей – ДСНС

Дата: 04 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Харківщині внаслідок артилерійських обстрілів з боку російських окупантів загинули 188 людей, з них 122 цивільні, у тому числі п’ятеро дітей.

Такі дані станом на 18:00 4 березня надала Національна поліція України.

Джерело: ДСНС

“З початку вторгнення російських військ у Харківській області поліція затримала 19 зловмисників… 12 російських військовослужбовців, 2 посібники ДРГ, одного підозрюваного в умисному вбивстві, а також 4 підозрюваних у майнових злочинах та інших злочинах”, — йдеться у повідомленні.

У повідомленні уточнюється, що з 24 лютого під час захисту області від нападу ворожих військ загинули 35 військових ЗС України, 4 поліцейські, 6 нацгвардійців, 4 співробітники Державної прикордонної служби, 2 – Харківського національного університету повітряних сил, 1 – Служби безпеки України, а також 14 бійців територіальної оборони

“Поранено під час артобстрілів 394 особи, з яких 290 – цивільні”, – йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в ніч проти третього березня військові Збройних сил Росії розбомбили село Яковлівка на Харківщині.

В результаті обстрілу, за попередніми даними, загинули троє людей, зруйновані 30 приватних будинків, автомобілі, господарчі споруди.

Поранень зазнали сім людей. З-під завалів врятовано десять людей.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter