Януковича підозрюють в очолювані організованої злочинної групи

Дата: 05 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Колишньому президенту Віктору Януковичу повідомили про підозру як очільнику організованої злочинної групи.

Про це повідомили у ДБР.

Фото: ua.news

Повідомлення про підозру надіслали на адреси останніх відомих місць проживання експрезидента. 

До складу групи, яку очолював Янукович, входили колишні високопосадовці МВС, СБУ та Збройних сил. Їх підозрюють, зокрема, у вчиненні теракту з метою залякування населення, спричиненні майданівцям тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, умисні вбивства та замахи на умисні вбивства.

“Колишній президент для припинення масових акцій протесту, які ставили під загрозу його перебування при владі, використовуючи наявні повноваження та діючи у складі організованої групи… організував застосування працівниками правоохоронних органів без відповідних підстав і з порушенням норм чинного законодавства спеціальних засобів, військової техніки, вогнепальної зброї для силової протидії та розгону демонстрантів”,зазначають в Офісі генпрокурора.

З 18 по 20 лютого 2014 року у Києві внаслідок цих дій, за даними правоохоронців, загинули 76 людей, а понад 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Раніше суд дозволив проведення щодо Януковича спеціального досудового розслідування у цій справі. Слідство, як зазначають у ДБР, триває, а для повідомлення про підозру іншим учасникам організованої групи збирають докази. 

Нагадаємо, що 2019-го суд заочно визнав колишнього президента винним у державній зраді й пособництві в агресивній війні. Процес тривав 20 місяців, а розслідування злочинів, які він скоїв, – п’ять років. Захист Януковича подав не менш ніж п’ять апеляційних скарг на вирок, а потім ще кілька скарг на постанови цього ж суду, який відхилив заяви захисників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter