“Відразу на місці прикінчать”: засновник NEXTA почав отримувати погрози після арешту Протасевича

Дата: 25 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Після затримання в Мінську опозиційного журналіста Романа Протасевича його колега та засновник телеграм-каналу NEXTA Степан Путило почав отримувати погрози. 

Про це він розповів РБК.

Джерело: rbc.ru

За словами Путила, погрози редакція каналу отримувала ще в серпні минулого року, коли в Білорусі тільки почалися масові протести, однак після затримання Протасевича “хвиля повернулась”

“Безліч погроз про те, що ми наступні, що бійтеся, адже вас, може, до Білорусі не будуть відвозити, а відразу на місці прикінчать, пристрелять, що офіс підірвуть тощо… погрози йдуть, і ми обґрунтовано побоюємося, як усі люди з інстинктом самозбереження, за свою безпеку”, – розповів він.

Наразі редакція NEXTA “докладає всіх можливих зусиль, щоб мінімізувати ризики”.

“У нас є поліція під офісом, у нас є екстрені номери, і про все підозріле ми відразу повідомляємо в поліцію Польщі. Тому ми почуваємося, в принципі, в безпеці й продовжуємо нашу справу, справу всього нашого життя”, – сказав Путило.

За словами засновника NEXTA, він обговорював із Протасевичем можливі загрози, зокрема те, “що все-таки не варто літати над Білоруссю”.

“Навіть над дружніми до Лукашенка країнами СНД. Це небезпечно, на жаль”, – зазначив Путило.

Нагадаємо, що популярний телеграм-канал NEXTA (вимовляється як “нехта”, а в перекладі з білоруської означає “хтось”) з’явився ще у 2015 році. Створив його мігрант із Білорусі Степан Путило, який живе в Польщі. 

Наприкінці року Центральний суд Мінська визнав сам телеграм-канал і його логотип екстремістськими. Путила оголосили в розшук. На батьківщині йому загрожує  до 15 років позбавлення волі. У лютому 2021-го білоруські силовики навіть зверталися до Польщі щодо його екстрадиції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter