Опозиційний телеграм-канал NEXTA визнали екстремістським у Білорусі

Дата: 20 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Центральний суд Мінська визнав опозиційний телеграм-канал NEXTA-Live і логотип NEXTA екстремістськими матеріалами, що містять інформаційну продукцію з ознаками екстремістської діяльності. 

Про це повідомляє видання TUT.by.

Автор NEXTA Степан Путило

Судді розглядали цивільну справу щодо NEXTA за заявою Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС Білорусі. Авторів каналу звинувачували в організації і публічних закликах до здійснення масових заворушень.

Тепер міністерство інформації країни має включити канал і його логотип в республіканський список екстремістських матеріалів, а також обмежити доступ до інформаційних ресурсів, що містять аналогічні найменування. 

У білоруському МВС вже попередили, що навіть за перепост інформації з NEXTA можна отримати адміністративне покарання. 

Нагадаємо, що популярний телеграм-канал NEXTA (вимовляється як “нехта”, а в перекладі з білоруської означає “хтось”) з’явився ще у 2015 році. Створив його мігрант з Білорусі Степан Путило, який наразі живе у Польщі.

Після початку протестів, які не вчухають у країні з 9 серпня, канал став єдиним майданчиком, де невдоволені узурпацією влади білоруси могли отримувати інформацію про мітинги та страйки. Через тиждень після початку протестів Путило оголосили у розшук. На батьківщині йому загрожує  до 15 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter