Колишнього поліцейського, який напідпитку збив на смерть жінку, відпустили під домашній арешт

Дата: 31 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Суд у Броварах на Київщині відпустив під домашній арешт поліцейського Михайла Лудченка, який минулого року напідпитку збив на пішохідному переході матір з донькою. Внаслідок ДТП одна з жінок загинула. 

Про це повідомляє видання “Трибуна Бровари”.

4 жовтня минулого року поліцейський збив двох жінок у Броварах – 43-річну Надію та 22-річну Марину. Після наїзду чоловік, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, проїхав ще декілька десятків метрів, а потім врізався в дерево. Колишній поліцейський, як з’ясували журналісти, є сином працівниці Київської міськради.

Лудченка, якого одразу звільнили з органів, відправили під варту. На засіданні Броварського суду 24 березня прокурорка Тетяна Ковальчук клопотала про продовження міри на 60 діб. Причиною цього вона називала, зокрема, тяжкі наслідки ДТП, відмову поліцейського проходити експертизу на визначення стану сп’яніння, а також спробу втечі після ДТП.

Водночас захисник обвинуваченого Олександр Сіладі наголошував, що застосування запобіжних заходів має бути обґрунтованим, а його клієнт, як колишній правоохоронець, розуміється на законодавстві, а тому розуміє і наслідки.

Відкинув адвокат і аргументи щодо корупційних зв’язків обвинуваченого в поліції та спроб впливати на слідство на волі, а також у спробі втечі після ДТП. За його словами, Лудченко в аварії отримав травму, і саме цим можна пояснити, що його авто не зупинилося, а лише збільшило швидкість.

Як повідомила донька загиблої у фейсбуці, на рішення суду вже готують апеляцію. 

Нагадаємо, що за останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, зґвалтування в травні минулого року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик, а також убивство поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині. Минулого року за скоєння злочинів звільнили 142 поліцейських. 

Експерти кажуть, що однією зі складових ефективності поліції, яка прямо впливає на ставлення до громадян та кількість порушень прав людини, є гідні умови праці. Однак, як показують дослідження, в Україні для поліцейських вони такими не є. Так, кожному десятому поліцейському іноді не вистачає грошей на харчування, а для 38% патрульних питання придбання одягу чи взуття спричиняє труднощі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter