Звинувачення в ісламофобії, через які вбили французького вчителя, виявилися вигадкою його учениці

Дата: 12 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Звинувачення в ісламофобії, через які наприкінці минулого року у Франції ісламіст убив учителя Самюеля Паті, виявилися брехнею.

Про це повідомляє видання Le Parisien.

У листопаді минулого року в місті Конфлан-Сент-Оноре неподалік Парижа вбили 47-річного вчителя Самюеля Паті. Чоловік викладав історію та географію в місцевій школі, однак після одного із занять батьки почали говорити про дискримінацію з його боку щодо мусульман. Так, одна з його учениць розповіла батьку, що на уроці зі свободи слова, обговорюючи розстріл редакції Charlie Hebdo, Паті показав дітям карикатуру на пророка Мухаммеда. 

Учитель нібито запропонував учням-мусульманам вийти з класу, оскільки він покаже картинку, яка може їх шокувати, а потім показав зображення оголеного чоловіка, називаючи його пророком Мухаммедом.

Після цього проти вчителя розгорнулася кампанія в соцмережах, а один з батьків учнів опублікував ім’я вчителя на фейсбуці із закликом “зупинити” його. Передбачуваний убивця, як розповіли в поліції, судячи з усього, не знав учителя в обличчя, коли прийшов його вбивати, оскільки просив студентів коледжу вказати на викладача. 

Одразу після початку слідства правоохоронці побачили неточності в розповідях дівчинки, які й стали основою для публікацій на фейсбуку. Декілька однокласників розповіли, що того дня вчитель дійсно показував карикатуру, але не примушував учнів-мусульман вийти з класу, а лише запропонував їм закрити очі.

Окрім цього, виявилося, що дівчинки взагалі не було на уроці, адже тоді її відсторонили від занять за прогули, а про карикатуру вона дізналася від однокласниці.

Відомо, що наразі крім школярки, яка оббрехала Паті, та її батька в справі про вбивство проходять ще 12 обвинувачених, зокрема двоє учнів коледжу, які показали вбивці вчителя, отримавши за це 300 євро. 

Нагадаємо, що в грудні минулого року суд присяжних у Парижі ухвалив вирок у справі про напад на редакцію Charlie Hebdo. Організатор теракту отримав довічне. За даними слідства, чоловік доєднався до “Ісламської держави” та, ймовірно, загинув у Сирії. До 30 років вʼязниці отримали також двоє осіб, які безпосередньо брали участь у підготуванні нападу на журналістів.

Фотографія обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter