Звільнені з полону цивільні проведуть у лікарні новорічні та різдвяні свята

Дата: 30 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

У всіх звільнених з полону бойовиків цивільних осіб є прояви посттравматичного стресового розладуі Важкий психічний стан, який виникає в результаті одиничної або повторюваних психотравмуючих ситуацій.Його ознаки: -нав’язливе намагання «переосмислити» неприємні події, відтворення їх в уяві; -прагнення уникати того, що нагадує про травму; -підвищені тривожність і емоційне збудження, постійна настороженість, підозріливість..

Про це розповів заступник головного лікаря «Феофанії» Андрій Строкань, передає Громадське. 

63 людини, яких привезли пізно вночі 29 грудня, вже пройшли медичне обстеження. Медики розповіли, що наразі всі вони перебувають під наглядом психолога. Пацієнтів у критичному стані, за словами Строканя, серед звільнених немає, однак деякі наразі потребують стоматологічної допомоги, а у деяких сталося загострення хронічних хворою.

Більшість звільнених українців проведуть у “Феофанії” новорічні та різдвяні свята. 

Нагадаємо, що 29 грудня між Росією та Україною на контрольно-пропускному пункті “Майорське” відбувся обмінРосія повернула 81 громадянина, зокрема журналіста Радіо Свобода Станіслава Асєєва (Васін) та дописувача з міста Чистякове Донецької області Олега Галазюка. Україна готова була видати 141 особу, але 17 людей відмовилися повертатися на територію ОРДЛО. В результаті Україна видала 127 утримуваних. 

За даними представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи та колишньої Омбудсманки Валерії Лутковської, досі в підвалах бойовиків на Донбасі залишаються близько 300 людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter