ЗМІ мають повідомити поліцію про причини видалення новини про ДТП за участю нардепа Трухіна – Дмитро Разумков

Дата: 31 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що редакції, які прибрали із сайтів новину про ДТП за участю нардепа від партії “Слуга народу” Олександра Трухіна, мають надати свідчення правоохоронним органам щодо причин цього.

Про це він заявив на брифінгу біля будівлі парламенту 31 серпня, пише Укрінформ.

Дмитро Разумков (ліворуч) і Олександр Трухін. Джерело: nbnews.com.ua, slovoidilo.ua

Він також висловив сподівання, що Трухін незабаром розповість про свою імовірну участь у ДТП, що сталася 23 серпня на Київщині.

“Якщо будуть підтверджуватися всі інші факти, які пов’язані з цією пригодою, реакція має бути жорсткою… Сподіваюся, що розслідування буде максимально неупередженим, і я думаю, що тут не варто тримати паузу. Людина має вийти й сама розповісти, що відбулося, а що ні, щоб ми не займалися домислами…” – сказав Разумков.

Голова ВР заявив, що особисто докладатиме зусиль для того, щоб на правоохоронців під час розслідування цієї справи не було тиску.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українські ЗМІ отримали пропозицію про видалення на своїх ресурсах повідомлення про ДТП за участю нардепа, очільника партійного осередку “Слуги народу” в Полтавській області Олександра Трухіна. Аварія сталася 23 серпня в Дарницькому районі Києва. Внаслідок її постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей. 

Упродовж кількох днів близько 30 видань видалили новину або відредагували її текст так, щоб не згадувалося прізвище народного депутата. Згодом деякі редакції пояснили, чому зробили це.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter