“Зі мною все гаразд”: Станіслав Асєєв отримав поранення на фронті

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Письменник, журналіст і військовий, ексбранець Кремля Станіслав Асєєв отримав поранення на фронті. 

Про це він написав у соцмережі “Х”. 

Фото: мікроблог Асєєва у соцмережі “Х”

Асєєв мобілізувався в березні 2024 року, став піхотинцем та вже отримував контузію на фронті. 

Допис щодо нового поранення він почав з цитати пісні гурту Guns N’ Roses: “Knock knock knocking on heaven’s doorі Стук-стук-стук-стук у двері раю“.

“Зі мною знову трапилося диво. Цей уламок снаряда увійшов у шию, не попав по артерії, застряг у м’яких тканинах. А уламок, що поцілив у груди, не пробив легень. Ще один витягли з мого вуха. Тож зі мною все гаразд”, – написав Асєєв.  

Станіслав Асєєв – український письменник, журналіст і блогер, член Українського ПЕН, засновник Justice Initiative Fund (JIF) – фонду, який виплачує нагороду за інформацію про воєнних злочинців. Під псевдонімом Станіслав Васін працював журналістом в окупованому Донецьку, втім, у травні 2017 року його викрали проросійські терористи. 

Асєєва 28 місяців тримали у катівні “Ізоляція”, про що він видав книгу “Світлий Шлях”: Історія одного концтабору”. Таємні катівні російські бойовики облаштовують й на окупованій частині Луганщини. Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Нагадаємо, що колишній бранець Кремля Олег Сенцов зняв документальний фільм про порятунок побратимів на фронті. Стрічка отримала назву “Реал” і ґрунтується на випадково відзнятому бою влітку 2023-го. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter