Колишній політв’язень Станіслав Асєєв презентував нову книгу “Світлий шлях. Історія одного концтабору”

Дата: 12 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Блогер, журналіст та письменник Станіслав Асєєв, якого 2,5 роки утримували в полоні терористичної організації “ДНР”, 10 грудня презентував свою нову книгу “Світлий шлях. Історія одного концтабору”

Про це сам Асєєв написав на своїй фейсбук-сторінці.

Фото: facebook/Станіслав Асєєв

Як повідомляє “Детектор медіа”, у книзі автор розповідає про своє перебування в полоні проросійських сил в окупованому Донецьку, куди він потрапив за сфабрикованими звинуваченнями “у шпигунстві” в травні 2017 року та був звільнений 29 грудня 2019 року. Частину матеріалів журналіст написав ще в полоні та вивіз з окупованого Донецька, іншу частину відтворив у пам’яті після звільнення.

Також Асєєв повідомив, що невдовзі посольство Канади профінансує переклад та видання його книги “Світлий шлях. Історія одного концтабору” англійською мовою.

“Це буде лімітований тираж у тисячу екземплярів, який буде роздаватись безкоштовно через МЗС західним політикам та дипломатам, щоб політичний світ міг дізнатися про цей концтабір та ще більше тиснути на Росію для його закриття”, – уточнив автор.

Нагадаємо, 29 грудня 2019-го року, на контрольно-пропускному пункті “Майорське” у Донецькій області, відбувся обмін утримуваними особами між Україною та Росією. РФ повернула 81 громадянина, з них 76 повернулися на підконтрольну Україні територію, серед них і журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку. Україна готова була видати 141 особу, але 17 людей відмовилися повертатися на територію ОРДЛО. В результаті Україна видала 127 утримуваних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter