Журналістку “Белсату” та її чоловіка не випустили на свободу після 15 діб адмінарешту

Дата: 14 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Затримані в мінському аеропорту 30 жовтня, журналістка телеканалу “Белсат” Ірина Славникова та її чоловік Олександр Лойко, не вийшли на свободу, хоча сьогодні скінчився термін їхнього адміністративного арешту.

Про це повідомила “Білоруська асоціація журналістів”.

Ірина Славникова. Фото: “Білоруська асоціація журналістів”

Інформацію, яка раніше з’явилася в телеграм-канал про те, що Ірина Славникова оголосила голодування через умови утримання підтвердити не вдалося. Впродовж всього цього часу до неї не пускали адвоката й не передавали передачі через “карантинні обмеження”. 

За останніми даними, обоє перебували в ізоляторі на вулиці Окрестіна, куди під час масових акцій протесту силовики привозили затриманих демонстрантів.

Нагадаємо, що Славникову та її чоловіка Лойка затримали співробітники КДБ Білорусі 30 жовтня в мінському аеропорті, коли вони повертались з Єгипту. Наступного дня їм присудили 15 днів адміністративного арешту за репости матеріалів у фейсбуці з джерел, які визнані екстремістськими. 

3 листопада МВС Білорусі оголосило польський телеканал “Белсат” та його акаунти в соцмережах “екстремістським формуванням” та заборонило їхню діяльність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter