У Білорусі оголосили “екстремістським формуванням” телеканал “Белсат”

Дата: 03 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

МВС Білорусі оголосило польський телеканал “Белсат” та його акаунти в соцмережах “екстремістським формуванням” та заборонило їхню діяльність.

Про це повідомила пресслужба відомства у власному телеграм-каналі.

Джерело: newizv.ru

Відтепер, згідно з законодавством Білорусі, творцям контенту ЗМІ, його керівникам та передплатникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Джерело: скриншот з телеграм-каналу МВС Білорусі

У липні сайт і соцмережі “Белсату” суд оголосив “екстремістськими матеріалами”, тоді його передплатникам загрожувала адміністративна відповідальність.

У лютому білоруський суд засудив до двох років колонії співробітниць “Белсату” Дар’ю Чульцову та Катерину Бахвалову (Андрєєву) за “організацію акції протесту”, а фактично – за стрім з мирних протестів у Мінську у листопаді 2020 року.

У листопаді нинішнього року журналістки отримали премію Free Media Awards – за безстрашне висвітлення у прямому ефірі акцій проти режиму Лукашенка.

Протести в Білорусі почалися після чергових виборів президента 9 серпня 2020 року, коли тисячі людей відмовилися визнавати перемогу Лукашенка через фальсифікації. Більшість країн Європи та світу також вважає Лукашенка нелегітимним президентом. Влада Білорусі, яка одразу почала називати їх “заворушеннями”, використовувала для боротьби з громадянами гумові кулі, сльозогінний газ та водомети. Тиск на активістів, правозахисників і незалежних журналістів не припинився й після спаду хвилі протестів. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Міністерство внутрішніх справ Білорусі оголосило “екстремістським формуванням” телеграм-канали Nexta, Nexta Live та Luxta. Це дозволить ув’язнювати його читачів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter