Журналістка з Бердянська Юлія Ваченкова зняла пропагандистський сюжет, що розпалює релігійну ворожнечу

Дата: 21 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Колишня ведуча телеканалу “Бердянськ” Юлія Ваченкова, яка наразі співпрацює з російськими окупантами, зняла пропагандистський сюжет про місцевий католицький храм. Відео оприлюднили у проросійському телеграм-каналі “Бердянськ.Актуально”. 

Про це повідомляє Інститут масової інформації. 

У підписі до сюжету зазначається, що “служителі католицького храму в Бердянську втекли, залишивши парафіян без пастиря. Виявляється, у костелі була і темна сторона діяльності”.

На самому відео Ваченкова розповідає, що католицький храм “символічно протистоїть православному храму і вічному вогню, який є символом нашої перемоги у Великій Вітчизняній війні”.

Також пропагандистка розповідає про те, що очільник храму нібито “покинув усіх, хто в нього вірив”, разом з благодійним фондом “Карітас-Спес Бердянськ”, який багато років “окатоличував усіх”.

За її словами, слідчим відомі факти використання персональних даних і “навіть біологічного матеріалу”. Втім, про який “біологічний матеріал” йдеться, Ваченкова не уточнювала. Тим часом на екрані були стелажі з книжками й теками для документів. 

Крім того, журналістка зазначає, що в костелі знайшли книжки, у яких “відкрито закликалося до повалення державного ладу ще часів Януковича”. У цей час на екрані зʼявилася богословська збірка польською мовою “Милосердна любов Бога. Відповідь на гріх людини”. Як пояснює ІМІ, це набір касет з проповідями священників із назвами “Боже милосердя як знак нашого часу”, “Таїнство примирення через зцілення”, “Ісус прощає грішників”.

Наприкінці репортажу пропагандистка додає, що “багато років ці лжебрати, хитро проникнувши в православну країну і, зокрема місто Бердянськ, вели масштабну підривну діяльність”.

Нагадаємо, що влітку 2022 року у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області четверо журналістів, серед яких була Ваченкова, почали співпрацювати з російськими військовими та загарбницькою владою. 

Тележурналістка Юлія Ваченкова, ведуча програм на ТВ-Бердянськ, сьогодні в етері русТВ, керує” – збирає команду. Вже в “команді” Володимир Головатий та Володимир Дьомін. І голос улюбленого городянами популярного радіоведучого Азовської хвилі” Семена Шатурського (його ще звали Порватів Семен), знову звучить в етері радіо… Вільний Бердянськ”, яке почало мовити на частоті Азовської хвилі”, відтиснутої окупантами”, – повідомили тоді у Національній спілці журналістів України. 

Згодом Національна спілка журналістів України виключила зі своїх лав двох журналістів за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму: Семена Порватова з Бердянська та Михайла Толстоліка з Мелітополя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter