НСЖУ виключила зі своїх лав двох запорізьких журналістів-колаборантів

Дата: 08 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Національна спілка журналістів України виключила зі своїх лав двох журналістів за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму: Семена Порватова з Бердянська та Михайла Толстоліка з Мелітополя.

Про це повідомили на сайті НСЖУ.

Джерело: pixabay.com

Обидва були членами запорізької обласної організації спілки. За даними ІМІ, Порватов раніше працював радіоведучим на радіо “Азовська хвиля”. На співпрацю з колаборантами погодився ще влітку. Толстолік також працював радіоведучим і звукорежисером на мелітопольському радіо під псевдонімом Михайло Свєтлов.

Толстолік, за даними НСЖУ, зараз служить у так званій поліції окупантів і “знущається зі своїх земляків”.

Голова запорізької обласної організації НСЖУ, заслужена журналістка України Наталія Кузьменко наголосила на тому, що протягом всієї повномасштабної агресії росіяни постійно намагаються вербувати, шантажувати та залякувати журналістів, навіть катувати.

Проте переважна більшість медійників, які були вимушені залишитися на окупованій території, є патріотами своєї країни, займають послідовну проукраїнську позицію, тож перебувають у постійній небезпеці потрапити під репресії окупантів.

Нагадаємо, що у квітні організатора видання “Херсонський вісник new” Геннадія Шелестенка виключили з Національної спілки журналістів України (НСЖУ) за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму.

У жовтні Генеральна прокуратура оголосила підозру в колабораційній діяльності мешканці Маріуполя, яка працює на пропагандистському телеканалі “Мариуполь 24”. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter