У Бердянську четверо місцевих журналістів погодилися співпрацювати з окупантами

Дата: 02 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області четверо журналістів почали співпрацювати з російськими військовими та загарбницькою владою.

Про це повідомили у Національній спілці журналістів України.

Джерело: Національна спілка журналістів України

Тележурналістка Юлія Ваченкова, ведуча програм на ТВ-Бердянськ, сьогодні у етері русТВ, керує – збирає команду. Вже вкоманді Володимир Головатий та Володимир Дьомін. І голос улюбленого городянами популярного радіоведучого Азовської хвилі Семена Шатурського (його ще звали Порватів Семен), знову звучить в етері радіо… Вільний Бердянськ, яке почало мовити на частоті Азовської хвилі, відтиснутої орками”, – йдеться у дописі.

Зазначається, що Володимир Дьомін і Юлія Ваченкова не були членами Бердянської міської організації НСЖУ, а от Семен Шатурський і Володимир Головатий – були.

На онлайн-засіданні секретаріатом Запорізької облорганізації НСЖУ прийнято рішення про виключення цих працівників ЗМІ із лав спілки.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що три мелітопольських журналісти погодилися на співпрацю з окупантами, також співпрацює з росіянами головред бердянської газети “Город”.

Крім того, у Херсоні журналіст, член Національної спілки журналістів Олег Грушко через сайт “Надднепрянка” після російської окупації міста почав поширювати ворожу пропаганду.

За українськими законами за співпрацю з окупантами можна отримати покарання до 15 років з конфіскацією.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення парламент уже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. Відтепер за колабораційну діяльність можна отримати: 

  • позбавлення права обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років;
  • виправні роботи на строк до двох років;
  • арешт на строк до шести місяців;
  • штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • позбавлення волі на строк до 15 років;
  • довічне позбавлення волі.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter