Журналістка Анна Власенко отримала нагороду від провідного видання Швеції за блог про життя українок у період війни

Дата: 06 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Українська журналістка Анна Власенко отримала нагороду від найбільшого шведського жіночого видання «Femina» у номінації «Голос року» за блог про життя українських жінок під час війни.

Про це вона розповіла у коментарі “Жінки в медіа”.

Анна Власенко. Фото: Karin Törnblom

Анна розповіла, що для неї важливо було показати шведським жінкам, що українки так само люблять своє життя і цінують свої права, а також зберігають свою країну під час війни. Вона наголосила, що її блог був спрямований на те, щоб не дати забути про війну в Україні.

Власенко пів року писала для “Femina” про життя жінок, які живуть у країні, де йде війна. Вона описувала історії жінок, які повернулися з-за кордону і зараз надають першу допомогу на фронті, працюють у шахтах, або чекають на звістки від своїх чоловіків, які служать.

Вона також писала про своє власне життя, зокрема, розповідала про те, як дрон влучив поряд з будинком її батьків, і батько дивом уцілів. 

Щорічно шведський жіночий lifestyle журнал обирає 7 переможниць у різних категоріях, таких як натхнення року, приклад для наслідування року, змінотворець року тощо.

Нагадаємо, що журі конкурсу професійної журналістики “Честь професії” визначило переможців 2024 року, їхні імена можна побачити тут. Усього цьогоріч на конкурс подали 1240 матеріалів у шести основних номінаціях і п’яти спецномінаціях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter