“Жінки на війні”: Ukraïner презентував документальний фільм про українок на фронті

Дата: 29 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Ukraïner представив документальний проєкт “Жінки на війні”. Це історії пʼятьох українок – Ірини “Параграф”, Марії Берлінської, Юлії “Тайри” Паєвської, Марії Назарової та Яни Білецької.

Про це йдеться на сторінці видання.

Так, у фільмі зображені історії снайперки 72 ОМБр Ірини “Параграф”, яка попросила депортувати її з Балі, аби стати на захист  України, аеророзвідниці Марії Берлінської, завдяки якій українські жінки отримали змогу обіймати більше посад в армії, а також військовослужбовиці та волонтерки Юлії “Тайри” Паєвської, яка пережила російський полон і зараз допомагає родинам полонених захисників.

Крім того, глядачі побачать історії бойової медикині Марії Назарової, яка скуповувала в США спорядження для військових, і волонтерки Яни Білецької, яка організувала доставку міжнародної гуманітарної допомоги для громад Харкова й населених пунктів поблизу міста.

“Кожна із цих історій доводить не лише те, що внесок жінок у повномасштабній війні з РФ так само важливий, як і чоловіків. Захисниці й активістки суголосні в тому, що справжні зміни можливі тільки тоді, коли ми об’єднані, готові діяти та співпрацювати, знаємо свою мету і свого ворога. Бо нині українцям як ніколи важливо залишатися згуртованими. А допомогти в цьому можуть історії та приклади інших”, – наголосила продюсерка проєкту Ліза Цимбаліст.

Фільм можна переглянути на ютуб-каналі Ukraïner. Повна історія доступна в лонгріді на сайті видання.

Нагадаємо, що в українських кінотеатрах 31 серпня в прокат вийшла документальна стрічка “20 днів у Маріуполі”, створена командою Associated Press. Фільм – режисерський дебют воєнного кореспондента, фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

До створення картини долучилися фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. За роботу в обложеному Маріуполі вони отримали найпрестижнішу в галузі журналістики Пулітцерівську премію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter