Жінки Джанкойського району Криму вимагають припинити тортури над кримськими татарами

Дата: 04 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Мешканці села Бай-Кончек Джанкойського району в тимчасово окупованому Криму закликали окупаційну владу припинити тортури та репресії стосовно кримських татар.

Відповідне відео із закликом оприлюднило громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Наріман Аметов

“Це крик душі всіх матерів. Це біль усього народу. Подивившись зі сльозами на очах відеоролик із Наріманом Аметовим, не можна спати спокійно. Тому що у нас у всіх є сини, є дочки. Де гарантія, що це лихо завтра не постукає в мої двері?” – сказала у відеозверненні мешканка села Діляра Німетуллаєва.

Жінки обурені беззаконням стосовно кримськотатарського активіста Нарімана Аметова.

Нагадаємо, 24 грудня родичі кримськотатарського активіста Нарімана Аметова закликали окупаційну владу знайти винних у тортурах над активістом і притягнути їх до відповідальності. Родину у Старому Криму прийшли підтримати кримчани. А старійшини кримськотатарського народу вимагали припинити тортури та репресії щодо кримських татар.

Рідні Нарімана Аметова

Як відомо, уранці 17 грудня у Старому Криму російські силовики обшукали будинок кримського татарина Нарімана Аметова. Під час обшуку його відвезли у невідомому напрямку.

За словами дружини Нарімана Ельмаз Аметової, під час обшуку російські силовики стверджували, що нібито її чоловік “причетний до вибуху в Перевальному”. Підтвердження цієї інформації у адвокатів немає. 

Після того як чоловіка звільнили, він детально розповів про затримання та тортури. Співробітники ФСБ заявили чоловікові, що у нього немає прав і катували електричним струмом у відповідь на його прохання про адвоката. 

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) через інформацію про застосування тортур до жителя анексованого півострова.

Окупаційні силові відомства не відреагували на заяву активіста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter