У Старому Криму після обшуку затримали активіста Нарімана Аметова. Його місцезнаходення – невідоме

Дата: 17 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Уранці 17 грудня у Старому Криму окупаційні силовики після обшуку будинку затримали кримського татарина Нарімана Аметова.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

За інформацією родичів, обшук розпочався о 5:50 ранку. Нарімана відвезли о 6:30 ранку, ще до завершення слідчих дій у його будинку. Обшук тривав без нього, у присутності його дружини.

“Самого Нарімана вивели через заднє подвір’я, і про те, що його немає в будинку, громадськість дізналася вже після завершення обшуку”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією активістів, у будинку Аметових вилучили всі телефони та приставку для телевізора. Протоколи обшуку родині не залишили. 

Наріман Аметов

Як повідомила дружина Нарімана Ельмаз Аметова, силовики зачитали постанову про обшук, у якому йшлося, що її чоловік нібито причетний до вибуху на газоводі в Перевальному. У цій справі російська влада затримали, зокрема, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, Азіза Ахтемова та Асана Ахтемова

За словами активістів, які проживають з ним в одному місті, 33-річний Наріман регулярно відвідував судові засідання у політично мотивованих кримінальних справах в Криму та Ростові-на-Дону, брав участь у громадських ініціативах та онлайн-флешмобах. 

Офіційних коментарів окупаційної влади наразі немає.

Нагадаємо, що 14 грудня у селищі Приморське (Феодосія) російські силовики затримали 23-річного кримського татарина Куртумера Чалгозова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter