У Феодосії затримали кримського татарина Куртумера Чалгозова (доповнено)

Дата: 14 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Окупаційні силовики 14 грудня затримали в селищі Приморське, що неподалік Феодосії, 23-річного кримського татарина Куртумера Чалгозова.

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Мати затриманого Селіме Чалгозова розповіла активістам, що обшук розпочався о 5:15 ранку і тривав близько трьох годин. У затриманого забрали телефон. За результатами обшуку родичі підписали відповідний протокол.

Повідомляється, що на момент обшуку в будинку перебували всі члени родини Чалгозових – батько, мати, Куртумер та дві його молодші сестри, одній з яких сім років.

“Розбудили грюканням у двері, стукали дуже сильно, спочатку дзвонили до свекрухи, потім зайшли до нас і сказали: “Чалгозов Куртумер Меметович тут мешкає?” Я відповіла ствердно. “Викликайте його”. Розбудила чоловіка, вийшов чоловік, потім син сам вийшов, йому зачитали: “Ти такого-то знаєш?” Він відповів, що не знає. “Зараз проводитимемо обшук”, – сказали. Почали скрізь усе перевертати, дивитися, шукати наркотики, заборонену літературу та зброю. Потім переглянули всі меблі, все перевернули, подивилися, склали, записали й сказали, що забирають. “Ми його самі привеземо або дамо гроші, приїде сам”, – сказали нам, а куди й навіщо відвезли, нам не сказали. Батька нашого поклали на диван брутально, але зброю не приставляли”, – розповіла Саліме Чалгозова.

Наразі невідомо, в якому статусі перебуває затриманий Чалгозов. Родичі також не знають, куди його відвезли.

Мати повідомила, що всі силовики були у формі ОМОНу, в масках, але серед них був чоловік без маски, який показав посвідчення оперуповноваженого.

За словами родичів, Куртумер працює в пекарні, захоплюється спортом джиу-джитсу, періодично їздить на змагання.

Як пізніше повідомили активісти, затриманого кримського татарина допитували у справі про “диверсію на газопроводі” біля села Перевальне під Сімферополем. У цій справі російські силовики затримали, зокрема, Нарімана Джеляла, Азіза Ахтемова та Асана Ахтемова

Політв’язні Наріман Джелялов, Азіз Ахтемов, Асан Ахтемов

За словами Куртумера Чалгозова, він перебував у машині з пов’язкою на очах і його доставили до невідомої будівлі в Сімферополі. Під час допиту молодик сказав, що не має інформації щодо цих подій.

На нього чекає повторний допит найближчим часом. Мобільний телефон, вилучений у нього вранці, поки не повернули.

Наразі чоловік – удома.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter