Жінку, яка вбила свого чоловіка під час самооборони, засудили до двох років умовного терміну

Дата: 19 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Сарненський райсуд Рівненської області визнав винною жінку в умисному вбивстві свого чоловіка, вчиненому під час перевищення меж необхідної оборони. Їй призначили два роки позбавлення волі, звільнивши засуджену від відбуття покарання з випробувальним строком два роки.

Про це повідомляє  “Судовий репортер” з посиланням на вирок від 13 липня.

 
Подія трапилася 25 січня 2019 року. Ввечері чоловік з кумом вживав удома спиртне. Коли кум пішов, між подружжям виникла сварка.

Жінка впала на підлогу, і чоловік бив її руками, ногами, ніжкою від табуретки й качалкою для викачування тіста.

Захищаючись, жінка схопила дерев’яну табуретку і вдарила кривдника не менш ніж чотири рази кришкою по голові, а також не менш ніж тричі дерев’яною качалкою по руках та грудній клітці.

Потерпілий помер наступного дня в лікарні.

Жінка повністю визнала провину в убивстві під час перевищення меж необхідної оборони. Розповіла, що після бійки втекла з дому, а повернувшись, побачила, що чоловік зачинився в кімнаті. Наступного дня він не відчиняв, тому вона запросила кума, який відкрив двері. Обвинувачена сказала суду, що не мала наміру вбивати чоловіка, оскільки кохала його. Сутички були, але зрідка, і покійного вона характеризує як спокійну людину.

Мати обвинуваченої засвідчила, що помічала в доньки сліди від побоїв, синці, але донька пояснювала їй, що це вона впала, вдарилась. Заперечувала, що відбуваються сварки з чоловіком. Самих конфліктів свідок ніколи не бачила, але знала, що чоловік доньки досить агресивний.

Нагадаємо, наприкінці травня поточного року в Дніпрі суд звільнив з-під домашнього арешту 33-річну Марину Полях, яка, захищаючись, убила ексспівмешканця: останній тероризував її впродовж двох років.

За словами адвокатки, прокурор не довів наявності жодного ризиків з боку її підзахисної, тому суддя не тільки звільнив її з-під домашнього арешту, але й узагалі не призначив жодного обмежувального запобіжного заходу.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter