Зеленський назвав причиною агресивної поведінки Мендель з журналістами “емоційне виснаження”

Дата: 10 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський назвав причиною агресивної поведінки своєї речниці Юлії Мендель щодо журналіста “Радіо Свобода” Сергія Андрушка емоційне виснаження від його “неетичної поведінки”.

Про це він сказав під час пресмарафону, повідомляє “Українська правда”.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо поведінки Мендель, президент зізнався, що багато разів бачив Андрушка.

“Я, звичайно, пана Андрушка бачив багато разів. Мені здається, поводиться він, кілька разів я це бачив, не зовсім коректно. По-перше, так, у принципі, чоловік не має поводитися щодо жінки чи дівчини. Він здоровий мужик. Чесно, якби я не був президентом, я б йому, звичайно, відповів по-іншому. Він здоровий хлопець, він нападає… ну, він нападає, ну, дійсно, це так… він стрибає”, – сказав Зеленський. 

Очільник України погодився, що Мендель, як його речниця, не мала агресивно реагувати на спробу поставити запитання, проте далі почав виправдовувати дії прессекретарки. 

“Юля, звичайно ж, як прессекретар, не мала права так реагувати, але емоційно, знаєте, ну, як виснаження, є таке прекрасне слово – емоційне виснаження. Вона теж людина, і вона не зло, вона прессекретар. І вона з вашої журналістської землі вийшла… І він не має права, коли вона йому каже: “Я вас дуже прошу, зараз він вийде”… З ним це було дуже багато разів. Вона не мала права, як прессекретар, так реагувати, але вона вже не змогла, як людина, по-іншому реагувати на пана Андрушка”, – наголосив Зеленський. 

Після цих слів сама Мендель додала: “І тепер ми знаємо, що я вмію штовхатися”.

Нагадаємо, що за останній час щонайменше троє журналістів українських та іноземних медіа повідомили про неетичну поведінку Мендель, яка відштовхувала їх, коли вони намагалися поставити президентові запитання. Останній такий випадок стався з журналістом “Радіо Свобода” Сергієм Андрушком.

У відповідь на це низка організацій, зокрема й Центр прав людини ZMINA, закликала президента Володимира Зеленського публічно відреагувати на факти агресивної поведінки його прессекретарки, а згодом журналісти вимагали звільнити її. Відреагувати на поведінку Мендель просили й члени Ради з питань свободи слова при президентові

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter