Заявку на компенсацію тепер можуть подавати власники зруйнованого, а не тільки пошкодженого житла

Дата: 01 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Отримати компенсацію в межах програми “єВідновлення” тепер можуть власники зруйнованого внаслідок російського вторгнення житла. 

Про це розповіли в уряді. 

Фото: AFP

Перший етап програми розпочався в травні, і нині, як кажуть в уряді, понад 4 тисячі українців отримали виплати на загальну суму в понад 332 мільйони гривень. 

Тепер компенсацію можна отримати за зруйноване житло, яке має одного власника, не розміщене в зоні активних бойових дій та розташоване на підконтрольній Україні території.

“Це (програма “єВідновлення”. – Ред.)  одна з найскладніших послуг у реалізації та одна з найпростіших для користувача – кілька кліків у застосунку, а паралельно відбувається перевірка даних у реєстрах. Тепер послуга доступна і для власників знищеного майна. У “Дії” українці зможуть оформити житловий сертифікат, конвертувавши потім у кошти на купівлю нової домівки”, – розповідає міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Понад мільйон українців лишилися без даху над головою через війну. 

Нагадаємо, що майже всі опитані соціологами українці чекають компенсацій за війну від Росії, але в успіх у цьому процесі вірить лише третина. Якщо ви плануєте повідомити про пошкоджене чи знищене майно, то прочитайте спеціальну інструкцію про те, як це зробити через “Дію”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter