У ДБР завершили розслідування щодо слідчого, який сфабрикував справу проти євромайданівця

Дата: 18 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього старшого слідчого одного з райвідділів поліції Києва, який, за даними правоохоронців, сфабрикував справу проти євромайданівця. 

Про це повідомили у відомстві. 

21 січня 2014 року слідчий, як розповіли у ДБР, затримав і вручив підозру в організації масових заворушень одному з активістів Євромайдану. Вказано, що правоохоронець зробив це за відсутності будь-яких доказів та вдався до службового підроблення. Згодом він безпідставно подав до одного з районних судів столиці клопотання про обрання щодо потерпілого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судді задовільнили. 

Колишнього міліціянта підозрюють за п’ятьма статтями: зловживання владою та службовим становищем, службове підроблення, завідомо незаконне затримання, притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину, зі штучним створенням доказів та фальсифікацією, а також незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів. Наразі сторона захисту розпочала ознайомлюватись із матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, що до суду передали справу ексміліціянта з Києва, який переслідував євромайданівців. Підозрюваний, який після революції продовжив працювати у органах,  незаконно притягнув до кримінальної відповідальності 3-х євромайданівців за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року у центрі Києва. 

Також нещодавно суд дозволив здійснювати спеціальне досудове розслідування щодо колишнього командира роти “Беркуту” Сергія Кусюка, який переховується від слідства у Росії. Його підозрюють у скоєнні умисних убивств 48 активістів Майдану та замахів на умисні вбивства 80 активістів 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

Відомо, що на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter