До суду передали справу силовика, який переслідував євромайданівців

Дата: 18 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

ДБР передало до суду обвинувальний акт відносно колишнього старшого слідчого Святошинського райуправління поліції у Києві, який, за даними слідчих, незаконно переслідував під час Євромайдану трьох активістів. 

Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідчих, чоловік, який після революції продовжив працювати у органах, незаконно притягнув до кримінальної відповідальності 3-х євромайданівців за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року у центрі Києва. Колишнього слідчого обвинувачують у зловживанні владою, службовому підробленні, притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності зі штучним створенням доказів, а також у незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів.

Нагадаємо, що нещодавно суд дозволив здійснювати спеціальне досудове розслідування щодо колишнього командира роти “Беркуту” Сергія Кусюка, який переховується від слідства у Росії. Його підозрюють у скоєнні умисних убивств 48 активістів Майдану та замахів на умисні вбивства 80 активістів 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

На шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter