Справи Майдану: щодо командира “Беркуту” Кусюка дозволили спецрозслідування

Дата: 13 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва дозволив здійснювати спеціальне досудове розслідування щодо колишнього командира роти “Беркуту”, який переховується від слідства.

Про це повідомили в ДБР. 

Прізвищ у повідомленні відомство не називає, однак відомо, що командиром спецпризначенців був Сергій Кусюк. Його підозрюють у скоєнні умисних убивств 48 активістів Майдану та замахів на умисні вбивства 80 активістів 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У 2014 році чоловік утік спочатку до Криму, а потім до Росії, де, за даними ГПУ, отримав російське громадянство. 

Також Печерський районний суд Києва заочно взяв під варту ексдиректора Департаменту матеріального забезпечення МВС України в справі про постачання з Росії спеціальних засобів та їхнє подальше використання під час Євромайдану. Експосадовця підозрюють у розтраті майна в особливо великих розмірах, перевищенні службових повноважень та незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів.

Нагадаємо, що нещодавно до суду передали справу  беркутівця з Дніпропетровщини. Правоохоронець, який до сьогодні працював у поліції, за даними слідства, у січні 2014 року перешкоджав проведенню зборів та мітингів на вулиці Грушевського в Києві. Для притягнення до відповідальності одного з майданівців за злочин, якого той не скоював, беркутівець під час допиту як свідок надав неправдиві свідчення про нібито вчинення потерпілим протиправних дій.

Відомо, що на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальностіСповільнення й без того неефективного розслідування справ Майдану помітила й правозахисна організація Amnesty International.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter