Завербований з російської колонії на війну ґвалтівник з Казахстану проведе 9 років за ґратами в Україні

Дата: 19 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Суд визнав винним в участі найманця у збройному конфлікті, воєнних або насильницьких діях громадянина Казахстану, якого завербувала з російської колонії на війну в Україну міжнародна злочинна організація “Вагнер”. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Торік у жовтні 23-річний уродженець Таєншинського району Петропавлівської області Республіки Казахстан відбував покарання в одній з колоній Росії за зґвалтування.

Невдовзі туди приїхали вербувальники ПВК “Вагнер”, які запропонували чоловіку за 200 тисяч рублів та помилування поїхати вбивати українців, тож він погодився. Разом з іншими помилуваними Путіним в’язнями він приїхав до Ростова, отримав військову форму, зброю та боєприпаси. 

Засуджений воював проти підрозділів Збройних сил України та мирного населення в районах Кремінної на Луганщині та Яковлівки на Донеччині. 

На вирок суду найманець чекав під вартою.

Нагадаємо, що це не перший завербований з російської колонії в’язень, якого тепер судитимуть в Україні. Одному з таких за участь у злочинній організації загрожує до 12 років з конфіскацією майна. 

Верховна Рада ще на початку цього року визнала ПВК “Вагнер” міжнародною злочинною організацією та попросила світ наслідувати цей приклад. Керівнику ПВК Євгену Пригожину повідомили підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та веденні агресивної війни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter