Завербований з російської колонії на війну в Україні грабіжник тепер може сісти в українську в’язницю

Дата: 17 Січня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо одного з учасників російської ПВК “Вагнер” за фактом участі в злочинній організації. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Нацполіція

Підозрюваний росіянин відбував покарання за викрадення автівки в колонії в Костромській області Росії, коли торік у вересні до установи приїхали вербувальники ПВК. 

Чоловіку запропонували підписати стандартний контракт: убивати українців він зголосився за 100 тисяч рублів на місяць та за ще 100 тисяч рублів, які мав отримати через пів року. Також обіцяли повне помилування і так званий чистий лист.

Водночас поліцейські, які вели слідство в справі, кажуть, що на війну завербований зголосився поїхати за 200 тисяч рублів на місяць. 

Завербованих спочатку відправили до окупованої Луганщини, де звільненого з в’язниці російського злочинця навчили поводитися зі зброєю, розповіли про тактики ведення бойових дій, а також видали екіпірування і зброю. 

Полонили росіянина в грудні минулого року на Донеччині. Якщо суд визнає його винним, то йому загрожує до 12 років з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що на початку цього року минуло 180 днів, відколи перші завербовані з російських колоній на війну в Україні росіяни підписали “контракти” з ПВК “Вагнер”. Ті, хто вижив, отримали “помилування”, медаль “За відвагу” та поїхали додому. 

Серед звільнених, наприклад, росіянин, який забив каменем знайомого на відпочинку, чоловік, що почав грабувати ще в 5 класі школи, а також “ветеран”, який убив власну бабцю-ветеранку Другої світової через квартиру. 

Детальніше про них ви можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter