Завербованому з російської колонії на війну ґвалтівнику з Казахстану світить 10 років за ґратами в Україні

Дата: 24 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Підозру в участі в збройному конфлікті, воєнних або насильницьких діях оголосили громадянину Казахстану, якого торік звербували з колонії в Росії на війну в Україну. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Торік у жовтні 23-річний уродженець Таєншинського району Петропавлівської області Республіки Казахстан відбував покарання в одній з колоній Росії за зґвалтування.

Невдовзі туди приїхали вербувальники ПВК “Вагнер”, які запропонували чоловіку за 200 тисяч рублів та помилування поїхати вбивати українців, тож він погодився. Разом з іншими помилуваними Путіним в’язнями він приїхав до Ростова, отримав військову форму, зброю та боєприпаси. 

За планом російського керівництва, найманці мали вирушити на окуповану Луганщину до “тренувального табору”, втім через відсутність інструкторів з бойової підготовки навчання не відбулось.

Торік на початку грудня підозрюваного перекинули на східний фронт, де він і потрапив у полон. 

Якщо суд визнає чоловіка винним, то він може отримати до 10 років в’язниці.

Нагадаємо, що це не перший завербований з російської колонії в’язень, якого тепер судитимуть в Україні. Одному з таких за участь у злочинній організації загрожує до 12 років з конфіскацією майна. 

Верховна Рада ще на початку цього року визнала ПВК “Вагнер” міжнародною злочинною організацією та попросила світ наслідувати цей приклад. Керівнику ПВК Євгену Пригожину повідомили підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та веденні агресивної війни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter