Затриманого під Шевченківським судом активіста Коваленка виправдали за однією зі статей

Дата: 13 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва закрив адміністративну справу за статтею про злісну непокору законним вимогам поліцейських щодо активіста Антона Коваленка, затриманого 15 червня на акції на підтримку Сергія Стерненка.

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Фото: Анастасія Москвичова

Таке рішення суддя Пономаренко ухвалила 13 серпня, мотивувавши його відсутністю доказів. Водночас, як зазначив адвокат Коваленка Володимир Голієнко, цього разу суд не став об’єднувати два протоколи в одне провадження, а отже, другий протокол – за статтею про дрібне хуліганство – розглядатиме інший суддя. Засідання заплановано на 28 серпня.

Нагадаємо, що раніше суд визнав невинуватими у вчиненні адміністративного правопорушення активістів Олександра Кір’якова та Миколу Виговоського.

15 червня під Шевченківським районним судом затримали із застосуванням сили п’ять мітингувальників, які прийшли пікетувати суд, коли там обирали запобіжний захід Сергієві Стерненку. Учасники акції повідомили, що йдеться про ведучого мітингу Миколу Виговського, Андрія Мартиненка, Антона Коваленка, Віталія Овчаренка та Олександра Кір’якова.

Щодо всіх затриманих склали адмінпротоколи. 

15 червня поліція Києва повідомила про призначення службового розслідування за фактом застосування сили поліцейськими під час затримання учасників мітингу на підтримку Сергія Стерненка під Шевченківським судом Києва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter