Справа Стерненка: за фактом побиття протестувальників під судом призначили розслідування (доповнено)

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція Києва заявила про призначення службового розслідування за фактом застосування сили поліцейськими під час затримання учасників мітингу на підтримку Сергія Стерненка під Шевченківським судом Києва.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства. За даними поліції, матеріали розслідування передадуть до ДБР.

У коментарі “Українській правді” начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив про відсторонення від виконання обов’язків причетних до інциденту двох осіб. 

Як раніше повідомлялося, під стінами суду було затримано п’ять осіб, зокрема ведучого мітингу Миколу Виговського та громадського активіста Віталія Овчаренка.

Окрім того, журналісти зафіксували факт, як силовики б’ють ногами чоловіка, що лежить. На декому з присутніх порвали одяг (зокрема, йдеться про народного депутата Романа Лозинського). Також на відео зафіксували, як поліція веде в наручниках громадську активістку Наталю Усатенко, дівчину Сергія Стерненка, але, за попередніми даними, її відпустили.

Микола Виговський також пізніше повідомив, що перебуває на волі.

Привезли в Шевченківський РВ, склали протокол.З моїх слів записали наступне:«15 червня о 10:00 годині ранку я…

Опубліковано Миколою Виговським Понеділок, 15 червня 2020 р.

15 червня Шевченківський районний суд Києва продовжив розгляд запобіжного заходу громадському активістові Сергію Стерненку, якому минулого тижня оголосили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї.

У травні 2020 року відбулося оголошення підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер.

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter